Evenaar TV: 1 dag in Europa Park

Wie wilt er nu niet Europa bezoeken in 1 dag? Het kan!!! In Europa Park vind je 15 Europese landen waaronder Nederland, Zwitserland, Spanje,… En heb je zowel een culinaire als een avontuurlijke beleving.Europa Park ligt in Rust Duitsland. Het park bestaat uit 13 achtbanen, ja ja u leest het goed 13 achtbanen, 23u aan shows per dag en meer dan 100 attractie. Dit allemaal ingedeeld in o.a 15 Europese landen. Samen met Rodrigo Vissers ben ik Europa Park eens van dichterbij gaan inspecteren.

Als kind vond ik het altijd al leuk om naar pretparken te gaan. De sfeer die daar rondhangt… Onmogelijk om niet happy te zijn en u niet te amuseren. Wel in Europa Park wordt dat gevoel nog groter. Het park zelf is gigantisch. Ongeveer 970 000m² om u maar een idee te geven en is hiermee dan ook het grootste attractie park van Duitsland. Je hebt eigenlijk meer dan 1 dag nodig om overal op en in te kunnen en alles gezien te hebben. Maar geen nood er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Je hebt 5 thema-hotels het één mooier dan het ander, een camping en een Tipi-dorp.

Aan eten ook geen gebrek. Je hebt de gebruikelijke zoetigheden, snacks en fast food die je in een pretpark vind maar daarnaast heb je ook in elk land nog typische gerechten die je kunt terugvinden. Voor degene die meer een echt restaurant gevoel willen is er ook wat wils. Niet minder dan 7 verschillende restaurants waaronder de “Ammolite”, het enigste restaurant ter wereld die zich in een attractiepark bevindt en 2 Michelin sterren heeft.

Maar laten we eerlijk zijn. Iedereen gaat naar een attractiepark om het innerlijk kind boven te halen. Dus wij ook!!! Allé, ik in ieder geval hahahah. Het enigste waar ik wat beangstigend vind zijn de rollercoasters die overkop gaan. En hier was er natuurlijk ook één. Heb ik mijn angst overwonnen? Bekijk de video hieronder en kom het te weten!